יקב ויתקין

כתובת
דרך גשר הצבים, סמוך לנחל אלכסנדר, כפר ויתקין
פקס
09-8664179
יקב ויתקין- סיפור של מסע ישראלי
מסע ישראלי בין כרמים.
בין זנים, ניחוחות, טעמים ונופים.
מסע מאתגר, מפתיע, בלי מפה.
שנת 2001, גישת הייננות הים תיכונית בישראל באה לעולם.
יקב ויתקין הינו יקב בוטיק משפחתי הנחשב לאחד המקוריים והמרתקים בתעשיית היין הישראלית, הודות להיותו חלוץ הייננות הים תיכונית בישראל.
החל משנת 2002, ייצר היקב יינות איכות מקריניאן, פרנץ קולומבאר ופטיט סירה - זנים שלא זכו עד אז להתייחסות מתעשיית היין המקומית. בשנה זו הצילו אנשי היקב כרמים בוגרים של זנים אלו מעקירה והחלו לטפחם. אלו שורשיה הראשונים של הגישה הים תיכונית בייננות המקומית.
יקב ויתקין הוקם על ידי שני גיסים, חובב היין דורון בלוגולובסקי ואסף פז, הישראלי הראשון בוגר הפקולטה לייננות בבורדו. בהמשך הצטרפה ליקב שרונה פז-בלוגולובסקי, רעייתו של דורון ואחותו של אסף. יחד יצרו שלושתם יקב שנהנה ממעמד ייחודי בקרב חובבי היין בישראל.
הסיפור והאנשים
מסע האהבה התחיל בשנות ה- 80.
במסגרת עבודתו באיטליה נחשף דורון לתרבות היין העשירה – ונתפס.
בשנות ה- 90 הצטרף אסף, שלאחר לימודיו בפקולטה לחקלאות יצא ללימודי תואר שני בייננות לבורדו וחזר משם אחרת.
שרונה, אדריכלית במקצועה, נדבקה בחיידק המשפחתי החדש ולמדה את הנושא לעומקו. סיורים ביקבים בצרפת ואיטליה סייעו לה בהכנת תכנית שיקום לרפת הישנה שנבנתה על-ידי סבא וסבתא של דורון - מראשוני כפר ויתקין - והפיכתם למתחם היקב.
החל משנת 2008 עבדו ביקב על תכנית הרחבה הכוללת מעבר לייצור יין כשר במתחם חדש הכולל מרכז מבקרים. בעזרת הרשויות המקומיות החזון הפך למציאות ובשנת 2015 עבר היקב למשכנו החדש, בסמוך מאד לשמורת הטבע גשר הצבים בכפר ויתקין.
ביקורים ביקב
יקב ויתקין ומרכז המבקרים שוכנים בין שדות ומטעים, בסמוך לשמורת הטבע נחל אלכסנדר וגשר הצבים. במקום נערכים סיורי יין וטעימות מודרכות וכן מגוון אירועי יין, סדנאות ועוד, באווירה פסטורלית. בחדר הטעימות נערכות טעימות יין, מגוון סדנאות, הדרכות, ארוחות שמרכזן יין, ארוחות שף, אירועים פרטיים והרצאות סובבות יין.
קיימות וייננות
למען הסביבה ולמען העתיד, כל הפסולת המוצקה הנותרת מעיבוד הענבים ביקב (שזרות, קליפות, חרצנים) מועברת לרפתות כמזון לפרות, והמשקעים שנותרים בסיום התסיסה משמשים לדישון הכרמים.
פירות מסע
בציר 2001. כמות ניסיונית של ענבי קברנה סוביניון משמשים ל"ניסוי כלים". היין יוצר בעבודת יד, בציר עד בקבוק. הניסיון המוצלח הוביל לרכישת ציוד מתקדם והעבודה החלה.
מאז בציר 2001 צמח היקב בהתמדה, ובבציר 2017 ייצרו ביקב כ-100,000 בקבוקי יין כשר למהדרין.
"אנו עוסקים בהגדרה מחודשת של היין הישראלי. יין בעל אמירה אקזוטית, ערכית וחצופה המתאים לאקלים ולאופי המקומי".
שעות פתיחה
היקב פתוח לקניית יין ולאירוח בימים א-ו 10:00-16:00 ביום שבת סגור הזמנת מקום יש לבצע באתר של היקב